foto-pjhw201516-7-163111 - kopie

Peter Jensen

Peter Jensen is een modeontwerper uit London. Hij is geboren in Denemarken en heeft een opleiding gedaan aan Central Saint Martins. Hij heeft zijn merk in 1999 opgezet en showt zijn creaties op de London Fashion Week sinds 2001. Peter staat bekend om zijn vele kleuren en printjes, zoals zijn bekende konijnen motief. Hij ontwerpt kleren voor zowel mannen als vrouwen, en streeft naar mooie, draagbare kleding.

Peters ontwerpen staan bekend om de speelse en kleurrijke uitstraling. Alles is goed in elkaar gezet. Zijn kleding zijn meestal geïnspireerd op dagelijkse mode. Peters vrouwelijke modellen dragen altijd een collectie die geïnspireerd is door en vernoemd is naar een vrouwelijke muze. Wel zoekt hij daarbij naar vrouwen die niet heel bekend zijn.

Voor zijn laatste collectie (herfst/winter 2015-2016), koos Peter voor prinses Julia als zijn muze. Julia is een Engelse DJ en songwriter. Ze is een beetje bekend geworden na ze voorkwam in de video voor ‘Fade to Grey’, een hit in Engeland door de band Visage. Hieronder zijn de foto’s te zien van zijn geweldige collectie: Julia.

 

Leave a Reply